Mercedes Vito koelwagen VebaBox2

Geconditioneerd transport 

Geconditioneerd transport wordt ingezet om te voorkomen dat er onnodig kwaliteit verlies optreed bij bederfelijke goederen tijdens transport. Dit kunnen onder andere farmaceutische producten, levensmiddelen of laboratoriummonsters zijn. Geconditioneerd transport is onderdeel van de totale cold chain waarbij producten zowel tijdens opslag en transport onder de juiste condities worden vervoerd. Temperatuur beheersing is namelijk tijdens het hele logistieke proces van groot belang.

VebaBox is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten die u in staat stelt om zelf uw logistieke proces te beheren met betrekking tot geconditioneerd transport. Onze Cool Solutions kunnen worden ingezet tijdens transport of opslag voor alle temperatuurgevoelige producten. Een aantal Cool Solutions zijn een perfecte oplossing voor iedere markt en enkele oplossingen zijn gericht op producten uit specifiekere markten. De producten waarvoor onze Cool Solutions worden ingezet zijn onder te verdelen in de volgende vijf markten.

VebaBox Cool Solutions

Betrouwbare oplossingen voor iedere markt

Van distributieketen naar cold chain


Door kwaliteitsvermindering komt de veiligheid van een product in gevaar. Voor veel vervoerssegmenten geldt specifieke wet- en regelgeving om deze veiligheid te bewaken. Maar ook consumenten zijn hier steeds kritischer op. Door de toenemende kwaliteitsstandaarden en regelgeving worden organisaties geconfronteerd met de uitdaging om productintegriteit te garanderen gedurende de gehele distributieketen. Dit betekent dat een logistieke keten veranderd naar een cold chain om de juiste kwaliteit te kunnen garanderen. 

Een cold chain is het doorlopende systeem van koeling bij het transport van temperatuur gevoelige producten vanaf de producent tot aan de eindgebruiker. Het is belangrijk dat in een distributieketen alle stappen in het proces zo is ingericht dat producten onder de juiste condities worden bewaard of vervoerd zodat er een cold chain ontstaat. Wanneer er geen betrouwbare koelketen is, zal dit de conditie en doeltreffendheid van producten beïnvloeden. VebaBox Cool Solutions ontwikkelt en produceert diverse oplossingen waarmee organisaties en distributeurs in staat zijn om hun cold chain optimaal in te richten. Behalve het waarborgen van kwaliteit stelt een goede cold chain verkopers in staat om langere afstanden af te leggen met hun producten en hierdoor meer consumenten te bereiken.

De Cool Solutions van VebaBox


De Cool Solutions van VebaBox zijn uiterst geschikt om te gebruiken voor geconditioneerd transport waarbij producten zowel gekoeld als verwarmd worden. Door de flexibiliteit van onze producten en het combineren hiervan, zijn er verschillende manieren voor het inrichten van uw laadruimte. Ieder product heeft zijn eigen voordelen. Onze oplossingen zijn niet alleen te gebruiken voor geconditioneerd transport maar zijn ook eenvoudig te integreren in uw totale distributie systeem. Met de verschillende actieve en passieve koelmogelijkheden heeft u de mogelijkheid om van uw distributieketen een betrouwbare cold chain te maken. Zowel voor transport als bij opslag kunnen onze kleinere en grotere koelingen gemakkelijk worden geïntegreerd.

Bent u opzoek naar een actieve koeling voor een specifiek model bedrijfswagen? Vraag hieronder direct een offerte voor de VebaBox aan.

VebaBox offerte aanvragen

Voor uw favoriete merk bedrijfswagen

Inmiddels rijden er in Europa meer dan 2.700 voertuigen met een VebaBox