Koeltransport voor de food markt

Uw bezorgingen vers en cool

In de food markt is de logistieke uitdaging om voedsel onder de juiste (gekoelde) condities te transporteren groter dan ooit. Het belangrijkste aspect hierbij is voedselveiligheid. Jaarlijks lopen wereldwijd miljoenen mensen een voedselinfectie op. Bederfelijke levensmiddelen moeten door de voedselproducent, horecagelegenheid of logistiek dienstverlener bewaard worden op een wettelijk voorgeschreven temperatuur. Bederf wordt veroorzaakt door allerlei micro-organismen die groeien bij een temperatuur tussen 10°C en 40°C. Hoe warmer de temperatuur des te sneller deze groei verloopt. Koeltransport is daarom aan de orde van de dag. Daarnaast zijn consumenten vandaag de dag kritischer en verwachten zij ook kwalitatief goede producten, met een hoofdrol voor verse, ambachtelijk en biologisch voedsel. De consument betaald een hogere prijs en mag dan ook hier meer van verwachten. Wanneer een bedrijf laat zien dat er bewust omgegaan wordt met de geleverde producten, draagt dit bij aan een positief imago dat in het teken staat van kwaliteit en vers. En dat is wat de consument belangrijk vind.

Voldoe eenvoudig aan de HACCP eisen m.b.t. gekoeld transport

Het borgen van voedselveiligheid wordt steeds meer vastgelegd in wetgeving en normen die door overheidsgerelateerde instanties getoetst wordt. Een voorbeeld daarvan is de HACCP. De koeling van verse producten in opslag en tijdens het transport is daarbij een belangrijk aspect, waarbij traditioneel veel gebruik gemaakt wordt van koelcellen/vrieskasten en koelwagens al dan niet aangevuld met passieve oplossingen. Door haar innovatieve concept, kan met VebaBox Cool Solutions een hele keten veranderd worden en zal door middel van koeltransport de voedselveiligheid beter geborgd worden.

Door samen met de klant de hele keten te beschrijven, inclusief het benoemen van alle risico’s, kan VebaBox Cool Solutions dankzij haar flexibel in te zetten technologie maatwerk koeltransport oplossingen ontwikkelen die een antwoord geven op de behoeftes en uitdagingen van de klant.

Verse producten perfect vervoeren. Zij gingen je voor

Ontdek hoe uw branchegenoten onze oplossingen ervaren

Coole supermarkten bezorgen verse producten

Een coole start van onze samenwerking met Plus Supermarkten; Plus Teeuw en Plus Buysse. Zij schakelden VebaBox Cool Solutions in voor een oplossing voor transport van boodschappen.

Lees meer

Eten met gemak, koelt met gemak!

Hoge kwaliteit maaltijden en servicegericht werken staan voorop in de formule van ‘Eten met gemak’. Om deze kwaliteit te waarborgen dienen alle koelverse maaltijden gekoeld te worden vervoerd.

Lees meer

Coole vendingmachines bij MAAS

In de vending business heb je zowel te maken met producten die op kamertemperatuur vervoerd worden als met verse producten die gekoeld vervoerd dienen te worden. Een cool klusje voor VebaBox dus!

Lees meer

Onze producten

Afgestemd op de food markt